volgend concert

3 augustus

Aanvang: 20.00u

 

ARNO VAN WIJK (GOES)

 

Marius Monnikendam (1896-1977)

Uit 12 Inventions en 12 More Inventions:                                                                 -          - Intrada       

          - Interludium

          - Elevatio

          - Rondino

 

Johann Ludwig Krebs (1713-1780)

Toccata und Fuge in E                                                      

 

Paul Chr. van Westering (1911-1991)

Avondmuziek over twee Ambrosiaanse avondzangen (1951)          

 

Ernst Köhler (1799-1847)

Thema mit Variationen                                                     

 

Franz Liszt (1811-1886)

Präludium und Fuge über B.A.C.H. (1855)                     

 

***

 

 

ARNO VAN  WIJK volgde orgel- en theorielessen bij o.m. Piet van der Steen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus Orgel behaalde. Tevens behaalde hij aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht het Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel. Zijn docenten waren Jan Raas, Willem Tanke, Jan Welmers en Bernard Winsemius. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Jean Boyer, Ben van Oosten en Olivier Latry. Daarnaast volgde hij enkele orgellessen bij Ton Koopman en Charles de Wolff.

 

Aan de Hogeschool Gorinchem I.D.E. behaalde hij het Praktijkdiploma Koordirektie en Kerkelijk Koorleider, en het diploma Uitvoerend Musicus Koordirektie. Hij won een eerste prijs op het Nationaal Orgelconcours voor conservatoriumstudenten in Leiden in de categorie Romantiek (1996) en op het N.C.R.V.-Brahms/Schumann-concours in de Grote- of St. Laurenskerk in Rotterdam (1998).

 

Arno van Wijk is organist van de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Daarnaast is hij dirigent van de Koninklijke Oratoriumvereniging Middelburg, het Nieuwegeins Kamerkoor en vrouwenkoor “Sans Farces” en is hij werkzaam als docent. In 2012 is hij door het College van Burgemeester en Wethouders in Goes benoemd als stadsorganist van Goes.

 

Zijn orgelspel is al diverse malen via de radio te beluisteren geweest, o.m. vanuit de Sint Laurenskerk in Rotterdam, de Skt. Petridom in Bremen en de O.L.V. Kerk in Breda. Inmiddels zijn er acht solo-CD’s verschenen, vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek en de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. De CD met orgelwerken van Franz Liszt, opgenomen op het Wolfferts-orgel in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel, is in de Nederlandse pers zeer lovend ontvangen (“CD van de maand” op www.orgelnieuws.nl). De CD met orgelsonates van Samuel de Lange sr. werd eveneens zeer goed beoordeeld (zes sterren en “Keuze van de Redactie” op www.orgelnieuws.nl). De laatste CD is opgenomen op het Marcussen-orgel in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes met orgelwerken van Paul Chr. van Westering. Deze CD ontving een 10 in het toonaangevende tijdschrift Luister. Kijk voor meer informatie op www.arnovanwijk.nl.