next concert Schnitger organ Noordbroek

ZONDAG 14 OKTOBER

15.00u 

 

LEONORE LUB

 

 

Op zondag 14 oktober (niet op 7 october!!!!) geeft Leonore Lub een concert op het Arp Schnitgerorgel in Noordbroek. Naast enkele grote Bachwerken speelt ze prachtige muziek van Heinrich Scheidemann (Benedicam Dominum) en Jacob Praetorius’ verstilde variaties over ‘Vater unser im Himmelreich’. Van Bach worden de zesde Triosonate uitgevoerd, enkele koraalvoorspelen en de beroemde Toccata en Fuga in F BWV 540.

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 voor het diploma Docerend Musicus bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus. Leonore Lub is  organiste van het Arp Schnitger-orgel te Noordbroek.

Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Als docente piano en orgel is zij verbonden aan de muziekscholen te Hoogezand-Sappemeer en te Groningen.

In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers.

Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’ bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit. In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga. In . 2011 verscheen de cd ‘Veni Redemptor Gentium’ met adventsmuziek van Bach en Distler,  opgenomen in Noordbroek.

Het concert begint om 15.00u.

 

 Scroll naar beneden voor het complete programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heinrich Scheidemann (1595-1663)   

Benedicam Dominum

motet-intavolatie

 

 

Jacob Praetorius (1586-1651) 

Vater unser im Himmelreich

7 Versus

 

Johann Sebastian Bach (1685-1750)    

Triosonate in G                                         BWV 530

Vivo

Lento

Allegro

 

Komm, Gott, Schöpfer, Heiliger Geist        BWV 667

in organo pleno

 

An Wasserflüssen Babylon                          BWV 653

 

Toccata und fuga in F                                BWV 540